Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Pesto Soslu Fettucini



Makarnaya olan düşkünlüğümden İstanbul'daki bir çok makarna workshopuna katıldım. Evde makarna açmanın keyfi gerçekten bir başka. Hem lezzetli hem de doyurucu.  Aşağıda verdiğim tarif Chef İstanbul Mutfak Atölyesinde öğrendiğim klasik makarna hamuru tarifi. Biraz renk versin diye ben zerdeçal ekledim. Hamurun kesim, büküm tekniklerine göre makarnanızı göre nasıl zenginleştirebileceğinizi en kısa zamanda paylaşacağım. Şimdi fettucini ile başlayalım isterseniz..


Taze Makarna Hamuru İçin Malzemeler

- 300 gr un*,
- 2 adet iri yumurta,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ,
- 25 gr su (yumurtayı ortadan kırdığınızda kabuklardan birini ölçü olarak kullanabilirsiniz. Tam 25 gram su alıyor.)
- 1 çay kaşığı zerdeçal

* Metro marketen aldığım Semolina unu kullanıyorum.

Sos

- 4 yemek kaşığı pesto sos,
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- 2-3 yemek kaşığı krema,
- Karabiber,
- Tuz,
- Parmesan peyniri,

Süslemek İçin

- Rendelenmiş parmesan peyniri.

Unu yoğurma kabının içerisine koyup; ortasını açarak havuz yapın. Yumurtaları zeytinyağı ve su ile ayrı bir kapta çırptıktan sonra unun ortasına ekleyip; yavaş yavaş hamuru karıştırın. (Hamurun sert olması gerekiyor.)
Önce yavaş yavaş 10 dakika yoğurun, daha sonra sertçe iki elinizle yaklaşık 10 dakika daha yoğun. Hamur bir top haline geldikten sonra üzerini kapatıp, 1 saat dinlendirin.

Hamurun daha rahat açılması için 3-4 bezeye ayırın. Tezgahı ve merdaneyi açarken yapışmaması için unlayın.  Açılan hamuru bir bıçak ya da kesme aparatı ile yaklaşık 1,5-2 cm kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Makarnaları yapışmaması için kurutmak gerekiyor. Unladığınız tepsiye kesilen hamurları yerleştirin. Ben havalar ısındığı için buzdolabında kuruttum. Bu tarif ile yaklaşık 4-5 kişiye servis yapabilirsiniz. Dilerseniz makarnaları kıvırarak buzlukta da dondurabilirsiniz.

Sos için geniş bir tava kullanmamız gerekiyor. Makarnayı sos ile bu tavada birleştireceğiz. Tavaya tereyağ, pesto sos (kişi başı 2 dolu yemek kaşığı), tuz, karabiberi ekleyip hepsi birbirine geçecek şekilde  pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kremayı ekliyoruz. Parmesan peynirini de ekleyip  ocağın altını kapatalım.

Eş zamanlı olarak geniş bir makarna tenceresinde kaynayan suyun içerisinde (tuz eklediğimiz) bir  porsiyon taze makarnayı haşlayalım. Makarnalar unlarından arınıp; kaynayan suyun yüzeyine çıktığında süzülür.

Sos tavasının altı tekrar açılır. Süzülen makarnalar sos tenceresinin içerisine eklenir. Sos ve makarnalar iyice birbirinin içine geçene kadar tavada çevrilerek karıştırılır. Tüm sos makarna ile iç içe geçtiğinde ocağın altını kapatıp; servis tabağına alabilirsiniz.

Üzerine bol rendelenmiş parmesan peyniri ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder