Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Çilek Soslu Beyaz Çikolatalı Kup





Sevgili arkadaşım Şule'nin bloğu Fikirprojeleri' nden öğrendiğim ve taze çilek sezonu çok sık yaptığım bu süper çilek, beyaz çikolatalı muhallebi tarifini vermek istiyorum. Çok sık yapmama rağmen bir türlü istediğim fotoğrafları çekemediğim için yayınlamayı sürekli erteliyordum. Fotoğraflarda yine istediğim sonucu alamdığımdan farklı zamanlarda çektiğim iki fotoğraf ile paylaşim tarifi diye düşündüm.
 
Çilek kendi lezzeti dışında, sütlü tatlılara en çok yakışan meyvedir bence. Aroması, kokusu ile uyguladığınız reçeteyi alır götürür.. Taze çilekler raflarda iken bu hafif ve lezzetli sütlü tatlıyı yapmanızı şiddetle öneririm.

Malzemeler

- 350 gr çilek,
- 1/2 çay bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,

- 500 gr süt,
- 3 yemek kaşığı toz şeker,
- 1,5 yemek kaşığı un,
- 1,5 yemek kaşığı nişasta,
- 200 ml krema
- 160 gr beyaz çikolata

Öncelikle çilek, toz şeker ve vanilyayı miklerden geçirip, buzdolabında soğutun.
Süt, toz şeker, un, nişastayı kısık ateşte sürekli karıştırarak,  muhallebi kıvamında olacak şekilde pişirin. İçerisinde topaklanmış malzeme kalmaması için sıcakken tel süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın.
Kremayı mikser ile bir kaç dakika çırpın.
Çikolatayı benmari usulü eritin.(çikolatayı koyduğunuz kabın su ile temasının olamamasına dikkat edin) 
Muhallebi soğuduktan sonra içerisine çırpılmış krema ve erimiş beyaz çikolatayı da ekleyerek mikser ile yüksek devirde çırpın. Muhallebiyi 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
 
Servis için kupların en altına 1 kaşık çilekli sos, muhallebi ve en üste tekrar çilekli sostan koyun. Taze nane ve taze çilek parçaları süsleyerek soğuk servis yapın.
 
NOT: Çilekli karışım muhallebiyi ister istemez sulandırıyor. Servis yapmadan önce buzdolabında kupları en az 6 saat dinlendirin.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder