Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Portakallı Somon Balığı

 
 
 
 



 
 
Bugün portakal kokulu, kavanozda pişen muhteşem bir somon balığı tarifi vermek istiyorum. Somon balığı benim çok tercih ettiğim bir balık değil. Fakat çok faydalı olduğu için değişik aromalar kullanarak sıklıkla mutfağımda yer veriyorum. Aşağıda verdiğim tarif de onlardan biri. Malzemeler iki kişilik, yani iki kavanoz için. Yapımı çok kolay, sunumu da farklı olduğu için misafirlerinize güvenle ikram edebilirsiniz.
 
Malzemeler
 
- 1 adet büyük parça somon balığı dilimi,
- 1 adet orta boy portakal,
- 3- 5dal taze kekik,
- 2 büyük diş sarımsak (çizik atılmış)
- 2 adet defne yaprağı,
- 6 adet minik cherry domates,
- 1 su bardağı zeytinyağ,
- 6 adet arpacık soğan,
- Tuz,
- Karabiber
 
İki adet orta boy kavanozun en altına  dilimlediğiniz portakaldan bir dilimini koyun. Sırası ile taze kekik, bıçak ile çizik atılmış sarımsak, 3 adet arpacık soğan, temizlenmiş ve dilimlenmiş somon balığı dilimleri, bıçakla çizik atılmış defne yaprağı, domates, damak tadınıza göre tuz, karabiber ekleyin. Sonra balıkların üzerini geçecek kadar zeytinyağ ve 1 yemek kaşığı portakal suyu ekleyin. En üste tekrar portakal dilimi ekleyip kavanozun kapağını kapatın.
 
Fırın tepsisine su doldurun. 200 derece ısıtılmış fırına su dolu fırın tepsisinin üzerine yerleştirdiğiniz kavanozda balıklarınızı yaklaşık 45 dakika pişirin.
 
Balıklar renk değiştirecek, içerisine koyduğunuz tüm malzemelerin aromasını bırakacak.
 
Afiyet olsun.
 
 
 
 
 






1 yorum: