Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Yulaf Kepekli Ekmekçikler

 
 
 


Dukan diyeti ile hayatımıza giren yulaf kepeğinin faydalarını öğrendikçe mutfağımda daha çok kullanmaya başladım. Bir çok tahıla göre daha yüksek oranda posa içeriyor. Böyle olunca da diyetlerin vazgeçilmez parçası oluverdi. Çok sevdiğim bir arkadaşımdan öğrendiğim ve son zamanlarda çok sık pişirdiğim minik ekmekçiklerin tarifini vermek istiyorum.
  
 
 
Malzemeler
 
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1 büyük bardak yulaf kepeği,
- 2 yemek kaşığı lor peyniri,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- 1/2 yemek kaşığı çörekotu,
- 1/2 yemek kaşığı keten tohumu,
- 1/2 demet dereotu
 
 
 
Önce yumurtayı mikser ile hızlı devirde çırpıp biraz kabartalım. Diğer tüm malzemeyi ekleyip; çırpmaya devam edelim. Kıvamlı bir hamur oluyor. Bu tarifi ben muffin kuplarında ekmek şeklinde yaptım. İsterseniz minik bir kek kalıbında, isterseniz düz tavada omlet gibi (her iki tarafını da pişirerek) isterseniz de pankek gibi pişirebilirsiniz. Muffin kalıplarında pişirecekseniz üzerine çörekotu ya da istediğiniz herhangi bir baharat ile süsleyebilirsiniz. 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmesi yeterli.

Afiyet olsun. 




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder