Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Ev Yapımı Acısso

 




Acı yemek konusunda tam bir Adanalıyım. Çok seviyorum yemeğin yanında acı süs biberi yemeyi.  

Şimdi tüm pazarlarda salçalık, turşuluk kırmızı biberler bolca yer almaktayken özellikle acı sevenlerin bu reçeteyi kesinlikle denemesini öneriyorum. Knorr markasının meşhur Acısso'su tadını kesinlikle yakalayabiliyorsunuz. 

 

Malzemeler :

*6 adet iri kırmızı biber,

*1/2 kg uzun kırmızı acı biber ya da kırmızıya dönen süs biberi,

*2 tatlı kaşığı toz şeker,

*4-5 yemek kaşığı elma sirkesi,

*1 su bardağı su,

*1/2 çay kaşığı tuz

 

Yapılışı :

* Biberleri yıkadıktan sonra tohumlarını çıkararak iri parçalar halinde doğrayalım.

* 1 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar çelik bir tencerede pişirelim.

* Biberler hafif yumuşadıktan sonra cam bir kaba alıp, blendırdan geçirelim.

* İyice ezilen biberleri daha sonra da tel süzgeçten de geçirelim.

* Püre haline gelen biberlerin içine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyelim.

Acıssoyu küçük sosluk kavanozlarında ya da minik sos şişelerinde buzdolabında 8-9 ay muhafaza edebilir; tavuk, et yemekleri, patates kızartmasının yanında servis yapabilirsiniz.

 

Afiyet olsun...

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder